Webbplatsens överlägg

Rökt mozzarella fylld med en basilika olja samt knaperstekt parmaskinka.

En god men ganska mastig förrätt som är perfekt på sommaren.

2 personer

Ingredienser:

Mozzarella 2 st

Olja 1 dl

Basilika 2 dl

Blandsallad

Parmaskinka 4 skivor

Balsamico 0,5 dl

Socker 0,5 dl

Chili 0,5 st

Gör så här:

Mixa oljan med basilikan och lägg åt sidan.

Lägg parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper på och kör i ugnen på 180 grader i 6-8 min beroende på ugn.

Rök Mozzarellan i en bunke med plastfilm eller lock över och använd smokegun (finns tex att köpa på kitchenlab) med cherryspån.

Låt ligga 10 min sedan gör om processen igen.

Lägg ned balsamicon tillsammans med sockret i en kastrull och koka på medelvärme tillsammans med en halv chilifrukt.

koka i ca 10 min så att balsamicon tjocknar lite.

Lyft då ur chilin.

Fyll sedan mozzarellan med oljan med hjälp av en köksinjektionsspruta.

Lägg en härlig blandsallad i botten sedan på med mozzarellan och laman samt ringla lite av balsamico reduktionen runt om.