Webbplatsens överlägg

Falukorvs tournedos med confiterad äggula, sötpotatisstavar med riven parmesan,senapsstuvad lök och kokt brysselkål.

Mitt bidrag till Lidls tävling denna vecka.

Ingredienser 1 person

Falukorv 100 g

Ägg 1 st

Rapsolja

Sötpotatis 100 g

Gullök 1 st

Dijonsenap 1 msk

Matlagningsgrädde 2 msk

Smör 1 msk

Parmesan 40 g

Salt

Peppar

Brysselkål 50 g

Persilja

Gör så här:

Dela falukorvs biten i 100 g storlek ca 5-6 cm bit.

Skala och dela sötpotatisen och skär den i önskad längd och tjocklek.

Skala och strimla gullöken.

Riv parmesanen.

Sätt på ugnen på 70 grader.

Separera äggulan från vitan och lägg försiktigt ned den i formen fyll försiktigt på med olja och ställ in i ugnen. Skall vara i ugnen i 65 min.

Börja sedan med att lägga ned smöret i en varm kastrull och stek löken värme 7 av 9.

Häll sedan på grädden när löken mjuknat och börjar bli glasig.

tillsätt senapen. Smaka av med salt och peppar. Samt tillsätt hackad persilja.

Stek sötpotatisen i en stekpanna på värme 6 av 9 tills den känns klar (använd potatis sticka) , stek samtidigt falukorvs biten och Koka brysselkålen i lite saltat vatten ca 5-7 min. När potatisen känns klar strö över parmesanen och stek tills den fått fin färg.

Lägg upp på tallrik och njut!