Webbplatsens överlägg

Pasta fylld med havskräftor och mozzarella serveras med rosévinsskum

2 personer

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl durumvete
  • 1 ägg
  • 1 äggvitor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • några droppar vatten
  • 1 st mozzarella
  • 500 g havskräftor oskalade
  • 50 g coctailtomater
  • 50 g sockerärtor
  • 2 dl rosévin
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk lechtin
  • 0,5 dl pistagenötter

Gör så här

Sätt på ugnen på 100 grader och dela tomaterna på hälften sedan torka dom på bakplåtspapper. Tar ett bra tag så gör gärna dagen innan.

Börja med att blanda salt och mjöl i en bunke. Vispa äggen och äggvitorna och sedan lägg ned i bunken med mjölet och blanda. Tillsätt oljan och arbeta in degen. Kan även behövas någon msk vattwn. Jobba degen ordentligt i ca 10 min. Lägg sedan den i en påse och lägg i kylen minst 30 min.

Skala sedan havskräftorns och spara 6 ändar i en skål. Resterande hackar man upp när man skalat dom. Finhacka mozzarellan och blanda med kräftorna och även dem torkade tomaterna.

Ja la sedan ut degen till att den är ca 1,5 mm tjock och ta något att stansa ut degen med så att du får en cirkelformad pasta. Lägg sedan lite fyllning i mitten och dra med fingret runt kanterna med lite vatten innan man viker över degen så att det blir som en halv cirkel. Nagga lite lätt med en gaffel. Bild på det finns på daggesmat på Instagram. Lägg dom klara sedan åt sidan. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten. Skär upp sockerärtorna och ha sedan som dekoration. Blanda rosevinet och grädden i en bunke tillsammans med lechtin pulvret. Mixa med mixerstav så att du får ett skum och ställ åt sidan. Koka pastan ca 4-5 min. Lägg pastan i skålen sedan häll på lite av rosevinssåsen och garnera med havskräftor och sockerärtor samt krossade pistagenötter. Toppa med lite skum från rosevinssåsen