Webbplatsens överlägg

Kyckling med grönsaks couscous

2 personer

Ingredienser:

Kyckling filè 2 st

Couscous 2 dl

Grönsaksfond 2 msk

Vatten 4 dl

Salt

Peppar

Malen ingefära 1 tsk

Gurkmeja 1 tsk

Rökt chilipulver 1 tsk

Graham masala 1 tsk

Fina små tomater 10 st

Rödlök 1 st

Gräslök ca 10 st strån 20-30 cm långa.

Sweetchili 1 dl

Grekisk yoghurt 2 dl

Tomatpurè 1 msk

vitlöksklyfta 1 st

Gör så här:

Blanda grekisk yoghurt med tomatpurén samt riven vitlök och salt.

Sätt på vattnet i en kastrull med grönsaksfonden.

Blanda ihop kryddorna och ställ åt sidan.

Stek kycklingfilèrna i lite olja och låt gå på ca 7an av 9 på värmen på plattan.

Hacka grönsakerna

När kycklingen börja kännas klar efter ca 7 min på vare sida så strö över halva kryddblandningen sen stek på den sidan och krydda på andra sidan och stek på den med.

Lägg ned couscousen i kokande buljongen och sätt på lock och låt stå och svälla i 5 min. efter 3 min öppna och lägg ned grönsakerna och och rör runt. låt svälla 2 min till. Blanda sedan ned Sweet chilin.

Lag upp och servera