Idag en rolig variant med tapas på grillen
Ingredienser för 4 personer:
Kycklingspett:
Kycklinglårfilé 200g
Poppamies street food krydda tandoori 2 msk
Chorizo korv:
Valfri god chorizo korv eller liknande 4 st
Scampi med vitlök och chili:
Scampi 12 st
Vitlöksklyftor 3 st
Röd chili 1 st
Salt och peppar en nypa
Baconlindad chevre:
Chevre 100 g
Bacon 1 paket
Poppamies rosted garlic bbq sås 0,75 dl
.
Små paprikor fyllda med mozzarella:
Små paprikor 8 st
Mozzarella 1 st
Bacon och Cheese kryddan 1 msk
Pilgrimsmusslor och pinjenötter:
Pilgrimsmusslor 8 st
Pinjenötter 30 g
Salt en nypa
Aioli:
Äggulor 2 st
Rapsolja 3 dl
Liquid garlic sås 2 msk
Salt en nypa.
Gör så här:
Kycklingen:
- Börja med att krydda kycklingen i tandoori kryddan.
- Trä sedan dessa på kycklingspett om det ej finns så grilla utan.
- Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering
Chorizo korven:
- Skär snitt i ytan på korven så att det inte spricker vid grillningen se bilderna.
- Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering
Scampi med vitlök och chili:
- Hacka vitlöken och chilin och lägg i en bunke tillsammans med pilgrimsmusslorna och låt ligga fram tills det är dags att grilla.
- Salta först vid själva grillningen.
- Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering
.
Getost baconlindad med bbqsås:
- Linda varje baconskiva var för sig runt getosten som på bilden.
- Pensla med bbq såsen när du grillar och låt baconen få lite färg och yta innan du börjar pensla
- Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering
Pilgrimsmusslor med pinjenötter:
- Pilgrimsmusslorna grillas kort ca 1-2 min på varje sida
- Salta först vid själva grillningen.
- Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering
- Strö över lite rostade pinjenötter
Ostfyllda paprikor:
- Skär av ändan på paprikorna och ta ut kärnhuset.
- Skär mozzarellan i mindre bitar och blanda med kryddan.
- Fyll sedan paprikorna med mozzarellan.
- Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering
Aioli:
- Börja med att separera äggulorna från äggvitan och lägg äggulorna i en bunke.
- Börja sedan vispa och tillsätt oljan lite i taget och viktigt att vispa hela tiden och att tillsätta oljan droppvis i början.
- När majonäsen fått den konsistensen man önskar tillsätt salt och liquid garlic såsen. Vill man kan man även tillsätta lite pressad citron.