Webbplatsens överlägg

Rimmad grillad torskrygg på cederträ planka med grillad hummer

Grilla fisk och skaldjur det är fint det och här kommer en variant jag gjort.

Ingredienser för 4 personer:

Fisk och hummer:
Torskrygg 800 g
Hummer 2st

Vitlökssmöret:

Smör 100 g
Poppamies vitlökssås 2 msk

Salt 1 nypa.

Syrade rädisor:
Rädisor 16 st
Vitvinsvinäger 3 msk

Vatten 4 msk.

Bluecheese sås:
Dipp pulver poppamies bluecheese 1st påse

Gräddfil 3 dl

Gör så här:

Rädisor:

  1. Tvätta och dela rädisorna
  2. Blanda  vitvinsvinäger med vattnet och lägg ned rädisorna.

Bluecheese såsen:

  1. Blanda dipppåsens innehåll med gräddfilen och låt stå i kylen

Vitlökssmöret:

  1. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
  2. Blanda smöret med vitlökssåsen och en nypa salt och arbeta in det i smöret.

Fisken och hummern:

  1. Lägg cederträ plankorna i vattenbad minst 1 timme
  2. Börja med att skära fisken i lagom bitar.
  3. Lägg dom sedan i bunken där du blandat vatten och saltet (0,5 dl vatten och 1,5 msk salt) Låt sedan stå i 1 timme.
  4. Dela hummern och sa av klorna, skala dessa och lägg undan till servering.
  5. Spara sedan stjärten med skalet på och lägg en stor klick smör uppepå.
  6. Värm grillen till 200 grader och lägg sedan på fisken på plankan och ställ p grillen med stängt lock. Tar ca 20 minuter för den att bli klar.
  7. När det är ca 5 minuter kvar på fisken så lägger du Hummern på grillen med skalet nedåt. Sista minuten så vänder du på hummern med köttet nedåt för att få lite färg.

Extra:

  1. Servera gärna med lite kokt färskpotatis och lite färska örter.