Här kommer ett gott recept på grillad flankstek som jag använde till tacos
Ingredienser för 4 personer:
Flankstek:
Flansktek 600 g
Street food kryddan Pulled pork
Bacon och cheese sås:
Bacon och cheese dipp mix
Gräddfil 3 dl
Syrad rödlök:
Stor rödlök 1 st
Vitvinsvinäger 2 msk
Vatten 2 msk
Extra:
Grillade tortilla bröd eller taco skal
Servera gärna med valfri god sallad
Gör så här
Syrad rödlök:
- Börja med att skala och skiva rödlöken och lägg i en bunke.
- Tillsätt sedan vinägern och vattnet och låt stå i kyl tills servering. Den blir bättre om den får stå några timmar.
Bacon och ostdipp:
- Blanda ned dipp mixen med gräddfilen i en bunke och vispa runt, ställ sedan i kylen till servering.
Flanksteken:
- Rubba in den i kryddmixen medans din grill börjar bli varm.
- Grilla den 2 minuter på varje sida på direkt värme i grillen och ta sedan över den och lägg den på indirekt värme tills du uppnått den temperaturen du önskar. Jag kör på 58 grader och låter den sedan vila 5-10 minuter innan jag skär upp den.