2 personer
Ingredienser
Havskräftor 8 st
Rosévin 2 dl
Citrongräs 1 st
Grädde 2 dl
Schalottenlök 2 st
Färsk oregano
Fänkål 1/2 st
Brytbönor 10 st
Tångolja 0,5 dl
Fiskfond 1 msk
Salt och peppar
Smör
Gör så här
Börja med att skala skärten på havskräftan och lägg åt sidan, spara även klorna om så önskas till dekoration.
Hacka schalottenlöken samt dela citrongräset i mindre delar. Fräs det i en lite kastrull med lite smör, tillsätt vinet och låt det små puttra i 25 min.
Sila bort löken och citrongräset och lägg sedan reduktionen i ny kastrull och tillsätt då grädden. Smaka av med lite Fiskfond, salt, peppar och oregano.
Dela brytbönorna i mindre bitar och fin skär även fänkålen.
Stek detta i en stekpanna i tångoljan. Tillsätt havskräftorna och sakta och peppra.
Lägg upp och njut