Webbplatsens överlägg

Marinerad kyckling med ,couscous, grillad citron och avokado och parmesan röra

2 personer

Ingredienser:

Avokado 2 st

Parmesan 50 g

Grekisk yoghurt 1 msk

Kycklingfilé 2st (4 delar)

Curry 1 msk

Vitlök 2 st

Apelsin 1 st

Persilja 10g

Couscous 2dl

Vatten 2dl

Kyckling buljong tärning 1 st

Grön paprika 0,5 st

Citron 1 st

Salt och peppar

Gör så här:

Lägg kycklingen i en skål med curryn samt pressa 2st vitlöks klyftor över. Pressa saften ur en apelsin. Plasta och ställ in i kylskåpet och låt marinera i minst 6 timmar.

När kycklingen marinerats klart så sätt på vattnet och lägg ned en buljongtärning.

Dela och skär ned avokadon i bitar i en bunke och tillsätt grekiska yoghurten.

Riv parmesanen och lägg ned i bunken och rör om. Tillsätt en nypa peppar och ev lite salt beroende på hur sältan är i din parmesan.

Dela citronen i två delar.

Värm grillpannan och lägg ned citronen med den uppskurna saftiga delen nedåt.

Skär även den gröna paprikan i skivor och lägg ned i pannan.

Salta uppepå paprikan.

Grilla tills dom fått ordentliga grillränder.

Ta ut citronen och tillsätt olja och stek kycklingen(salta och peppra när den nästan är klar).

Lägg ned couscousen i den kokande buljongen och ställ åt sidan med lock på kastrullen i ca 5 min så att den får svälla. Hacka under tiden persiljan samt den grillade paprikan och blanda ned i couscousen när den svält klart.

Lägg upp och njut.