Webbplatsens överlägg

Friterat rimmat fläsk med fetast dipp samt äppelsallad med walnötter

2 personer

Ingredienser:

Rimmat fläsk 300 g

Olja ca 6 dl

Vetemjöl 2 dl

Bakpulver 1 tsk

Vatten 1,5 dl

Ägg 1 st

Syrligt äpple 1 st

Walnötter 10 st

Fetaost 100 g

Cream fresh 1 dl

Pressad citron 1 msk

Olivolja 1 msk

Salt och peppar

Gör så här:

Skär bort svålen.

Skär fläsket i ca 0,5 cm tjocka skivor.

Riv ned eller smula ned fetaosten i cream freshen och tillsätt lite pressad citron och lite salt efter egen smak.

Blanda mjöl, bakpulver och vatten till en slät smet. Tillsätt även lite salt ca 1 tsk.

Separera äggvitan från gulan och hård vispa äggvitan. Vänd ner de hårtvispade äggvitorna.

Skär äpplet lite tjockare bitar än tändstickor.

Grovhacka walnötterna och blanda med äpplet. Samt häll på 1 msk god olivolja.

Lägg ned fläsket i frityr blandningen sedan när oljan är uppe i 180 grader (testa med en bit vitt bröd) så kan du börja fritera. Jag kör på 8an av 9 på min spis i en mindre kastrull.

Tar ca 4 min att fritera. Lägg på papper och sedan lägg upp