Webbplatsens överlägg

Friterad burrata med basilika olja

2 personer

Ingredienser:

Burrata 2 st

Rapsolja 1 dl

Basilika 1 st kruka

Vetemjöl 1 dl

Ägg 2 st

Panko 1 dl

Cocktail tomater 100 g

Campangevinäger 2 msk

Salt

Peppar

Chorizo eller valfri god salami 8 skivor.

Gör så här:

Skär cocktail tomaterna och marinera dom i champangevinägern och en tsk salt.

Hacka basilikan och lägg ned i en kastrull med rapsolljan och värm upp till 60 grader och håll den vida 60 grader i 10 minuter.

Om man har an man tex använda en theromixer om man har för att enkelt hålla temperaturen.

Går även i påse och köra tex Sous vide om man har en sådan.

Sedan mixa detta och sila genom minmaskig trådsil.

Det som blir kvar i trådsilen kan man lägga ned i marianen till tomaterna.

Torka av burratan och sedan fyll en marinadspruta med oljan och injicera burratan med oljan.

Sätt på rapsolja i en kastrull (eller ännu bättre i en fritös)och värm upp till ca 160 grader.

Panera den sedan först rullad i vetemjölet sedan i uppvispade ägget och sedan i panko paneringen.

Lägg sedan ned denna försiktigt i oljan och låt bli gyllenbrun.

Lägg sedan upp på tallriken med salamin unders och sedan den fina burratan och dom marinerade tomaterna.