2 personer
Ingredienser:
Burrata 2 st
Rapsolja 1 dl
Basilika 1 st kruka
Vetemjöl 1 dl
Ägg 2 st
Panko 1 dl
Cocktail tomater 100 g
Campangevinäger 2 msk
Salt
Peppar
Chorizo eller valfri god salami 8 skivor.
Gör så här:
Skär cocktail tomaterna och marinera dom i champangevinägern och en tsk salt.
Hacka basilikan och lägg ned i en kastrull med rapsolljan och värm upp till 60 grader och håll den vida 60 grader i 10 minuter.
Om man har an man tex använda en theromixer om man har för att enkelt hålla temperaturen.
Går även i påse och köra tex Sous vide om man har en sådan.
Sedan mixa detta och sila genom minmaskig trådsil.
Det som blir kvar i trådsilen kan man lägga ned i marianen till tomaterna.
Torka av burratan och sedan fyll en marinadspruta med oljan och injicera burratan med oljan.
Sätt på rapsolja i en kastrull (eller ännu bättre i en fritös)och värm upp till ca 160 grader.
Panera den sedan först rullad i vetemjölet sedan i uppvispade ägget och sedan i panko paneringen.
Lägg sedan ned denna försiktigt i oljan och låt bli gyllenbrun.
Lägg sedan upp på tallriken med salamin unders och sedan den fina burratan och dom marinerade tomaterna.