Ångad sparris och rödkål samt salmalax som brändes med gasbrännare, Cream fresh och persilja som sedan röks med rökpistolen precis innan servering.
2 personer
Ingredienser:
Grön sparris 4 st
Rödkål 100 g
Salmalax 150 g
Cream fresh 1 dl
Citron en skvätt.
Persilja.
Gör så här:
Sätt på en kastrull med vatten.
Skär laxen i lagom bitar och salta och peppra samt pressa lite citron över.
Antingen blancherar du lätt sparrisen och rödkålen om man inte har en ångkorg i bambu (finns att köpa på det flesta stormarknader idag) skala och salta sparrisen och lägg i korgen tillsammans med några blad av rödkålen.
Låt ligga i korgen i ca 2-3 min.
Bränn laxen lätt med en gasbrännare för att få lite yta på den.
Lägg ned sedan i glasbunken samt grönsakerna och persiljan samt spritsa ut lite cream fresh sist så stänger du igen locket lite lätt och för ned slangen från rökpistolen (smokegun från kitchenlab använder jag) rök sedan med chrerryspån och stäng locket låt stå i 3 min innan servering och öppnas vid bordet.