Webbplatsens överlägg

Hjärtmusslor med regnbågsrom samt en dill och sparris buljong

En buljong på sparris, dill och spenat serveras med vitvinskokta hjärtmusslor och regnbågsrom.

2 personer

Ingredienser:

Hjärtmusslor 12 st

Vitlöksklyfta 1 st

Gullök 1 st

Vitt torrt vin 1 dl

Dill 1 knippe

Sparris stjälkarna från 1 paket sparris. (så kan ni använda dom fina delarna till någon annan rätt)

Babyspenat 1 näve

Regnbågsrom 0,5 dl

vegetarisk buljongtärning 1 st

Gör så här:

Skala och hacka gulalöken samt vitlöken.

Hacka sparrisen och lägg i kokande vatten med en vegetarisk buljongtärning och koka i ca 6 min.

Lägg sedan ned den kokta sparrisen i blendern tillsammans med ett knippe dill (spara lite till garneringen) sen en näve med babyspenat.

Mixa detta och tillsätt lite av buljongen sparrisen kokat med.

Stek löken i en kastrull med lite smör eller olja tillsätt musslorna när löken mjuknat och tillsätt sedan det vidtas vinet. stäng av plattan och sätt på lock och låt stå i 3 min.

Sila den mixade buljongen genom en fintrådig sil eller genom silduk för att få en fin buljong.

Lägg upp sen silade buljongen och plocka sedan upp musslorna och lägg där i och dekorera med romen och lite dill.