Webbplatsens överlägg

Ångad torsk och morötter med romsås och lökpuck.

2 personer

Ingredienser

1 helt ägg

1 äggula

0,5 dl vetemjöl

2 st stora gula lökar

2 st torskrygg filéer

2 st grönsaksbuljongtärningar

1 liter vatten

Olja

Salt

Citronpeppar

Vitpeppar

Torkad chili

2 dl gräddfil

20 g hackad dill

1,5 msk pressad citron

Röd stenbitsrom 40 g

Gör så här

Hacka löken fint.

Skala och dela morötterna.

Sätt på vatten och buljongtärningarna.

Blanda gräddfil , rom kornen , pressade citronen, en nypa salt och en nypa citron peppar samt den hackade dillen och ställ sedan såsen i kylen.

Fräs löken i lite olja på medelvärme och salta på löken. Låt svalna sedan blanda i en bunke med äggen och mjölet samt lite en nypa vitpeppar och lite extra salt.

Ställ åt sidan.

Lägg morötterna i en bambukorg för ångkokning salta på dom samt en korg uppepå den med fisken som du även lägger en bit smörpapper under så att korgen blir lättare att göra rent.

Salta och en nypa citronpeppar samt lite torkad chili.

Ångkoka sedan i 15 minuter.

Under tiden värm en stekpanna med olja i och klicka sedan ned lök blandningen i den och stek på båda sidorna tills dess att dom är gyllenbruna.

Lägg upp allt tillsammans med såsen och njut