1 person
Ingredienser:
Fläskytterfilé 200 g
Rädisor 3 st
Rödlök 1/2 st
Vitvinsvinäger 3 msk
Vatten 4 msk
Cream fresh 2 msk
Apelsin 0,5 st
Championer 3 st
Rödlinser 1 dl
Grönsaksbuljongtärning 1 st
Salt
Peppar
Smör 2 msk
Naturell olja steka i.
Gör så här:
Skär av ändarna på rädisorna och sedan dela rädisan, lägg i skål. Skär även rödlöken i skivor sedan blanda vatten och vinäger och låt stå i 30 min.
Hacka championerna ca 0,5 cm bitar.
Stek dom sedan i stekpannan med smöret.
Ta sedan av och låt kallna.
Skölj linserna och sedan sätt på en kastrull med kallt vatten (0,5 L) och lägg ned buljongtärningen. När vattnet kollar häll ned linserna som skall koka ca 15-20 min.
Blanda cream freshen med saften av en halv apelsin samt en liten nypa salt.
Banka ut fläskytterfilé till en schnitzel och sedan salta invändigt och lägg i dom stekta championerna. Lägg i hop och använd ett par tandpetare om så önskas för att den skall hålla ihop under stekningen. Salta och peppra efter egen smak under stekningen. Obs glöm ej ta bort tandpetarna innan servering.
Häll av linserna och ta den nystekta fläskytterfilé och lägg upp på tallrik med dom picklade grönsakerna och såsen.
Garnera gärna gräslök eller ärtskott