Här kommer ett gott tips på att göra om man har jordgubbar över.En chili och jordgubbsglase som man kan pensla fläskkött med när man grillar.
Recept
1 liter jordgubbar
1 tsk chiliflakes (Jag använde Lemon chili)
1 st silverlök
1 st citron
5 st limeblad
1 st gelantinblad
Gör så här:Ta bort gröna delen på jordgubbarna och dela dom ned i en kastrull med limebladen, och den hackade silverlöken. Pressa citronen över och tillsätt chiliflakes.Sätt på plattan på medelhög värme och låt det småkoka ihop ca 20 min. Ev tillsätt lite vatten om det behövs.Sedan ta ut limebladen och mixa jordgubbarna.Blötlägg ett gelantinblad och efter 5 min rör ned det i jordgubbsröran.
Häll upp i en glasburk och låt svalna och ställ sedan det i kylskåpet.Den ta fram innan grillning och pensla köttet när det nästan är färdig grillat för en härlig god söt stark smak.