Webbplatsens överlägg

Ugnsbakad gullök fylld med bacon, prästost och championer, grillad kotlett samt en lök och rödbetsröra

2 personer

Ingredienser

Gula lökar 2 st

Championer 3 st

Bacon skivor 4 st

Lagrad ost (jag tog lagrad prästost) 50 g

Salt

Peppar

Fläskkotlett 2 st

Rödbeta färsk 200 g

Köttfond 2 msk eller 2/3 dels buljongtärning

Vatten 0,5 dl

Smör för stekning

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader.

Skär av toppen på löken och skala den.

Skär sedan snitt i löken ovanifrån. Som tårtbitar men lämna den yttre ringen intakt.

Gröp sedan ur löken med en tesked. Spara löken som du gröper ut.

Hacka championerna i mindre bitar och gör likadant med baconen.

Riv osten.

Stek sedan baconen och tillsätt när dom nästan är klara championerna och låt stekas dom med så att dom släpper vätska. Salta sedan lite på blandningen.

Lägg på papper och låt fettet rinna av något. Blanda sedan med den rivna osten och fyll löken med detta.

Skala och riv rödbetan.

Ställ in löken i ugnen i ugnsfast form med lite bakplåtspapper under.

Tar ca 50 minuter

Smält smör i stekpannan.

Stek rödbetorna och löken som gröptes ut ut löken som är i ugnen tills dess att dom är mjuka tillsättas fonden samt vatten och låt små puttra tills ca hälften av vätskan är borta

Grilla kotletten eller stek den gärna med lite vitlök i stekpannan. Salta och peppra på köttet.

Servera och njut