Webbplatsens överlägg

Serrano lindad kycklingballotine fylld med haullomi. Serveras rostad potatis, timjan och tomater samt en gräslöks och lime majonnäs.

2 personer

Ingredienser:

Kycklingfärs 200 g

Haullomi 75 g

Serrano eller parmaskinka eller liknande 6 skivor.

Ägg 2 st

Potatis 400 g

Tomater på kvist tex romantica 6 st

Timjan

Gräslök 50 g

Neutral olja 2-3dl ca

Lime 0,5 st

Salt

Citronpeppar

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Blanda kycklingfärsen med 1 ägg i en bunke och salta och peppra. Lägg sedan ut 2 större bitar plastfilm som klarar värme över 100 grader.

Lägg sedan ut serrano skinkan med 3 st skivor per plast och lägg serranoskivorna om lott.

Smeta sedan ut kycklingfärsen i ca 1 cm tjockt täcke. Sedan skär haullomin i bitar tjocka som lillfingrar. Lägg sedan två st efter varandra i mitten av färsen. Rulla sedan ihop dom och se till att det inte är någon överbliven luft och sedan knyt ihop ändarna med varandra.

Dela potatisen på mitten och lägg i ugnsfastform med bakplåtspapper i botten.

På med lite olja samt salt.

Sen kör in i ugnen.

Sätt på en kastrull med vatten och sätt bambu korgen över vattnet och lägg i färs rullarna.

Tar ca 20 minuter.

Vispa sedan ihop en majonnäs med 1 st äggula och vispa långsamt ned oljan. Smaksätt sedan med salt och en halv pressad lime samt finskuren gräslök.

När potatisen nästan är klar ta ut formen och lägg ned tomaterna på kvist grovhackad timjan och ställ in ugnen igen ca 7-8 minuter.

Ta ut färsrullarna och ta bort plasten.

Kan komma lite vätska så torka då bort det med papper. Stek sedan dessa så att dom får fin färg runt om.

Dela sedan och lägg upp tillsammans med såsen, potatisen och tomaterna.