2 personer
Ingredienser:
Avokado 2 st
Parmesan 50 g
Grekisk yoghurt 1 msk
Kycklingfilé 2st (4 delar)
Curry 1 msk
Vitlök 2 st
Apelsin 1 st
Persilja 10g
Couscous 2dl
Vatten 2dl
Kyckling buljong tärning 1 st
Grön paprika 0,5 st
Citron 1 st
Salt och peppar
Gör så här:
Lägg kycklingen i en skål med curryn samt pressa 2st vitlöks klyftor över. Pressa saften ur en apelsin. Plasta och ställ in i kylskåpet och låt marinera i minst 6 timmar.
När kycklingen marinerats klart så sätt på vattnet och lägg ned en buljongtärning.
Dela och skär ned avokadon i bitar i en bunke och tillsätt grekiska yoghurten.
Riv parmesanen och lägg ned i bunken och rör om. Tillsätt en nypa peppar och ev lite salt beroende på hur sältan är i din parmesan.
Dela citronen i två delar.
Värm grillpannan och lägg ned citronen med den uppskurna saftiga delen nedåt.
Skär även den gröna paprikan i skivor och lägg ned i pannan.
Salta uppepå paprikan.
Grilla tills dom fått ordentliga grillränder.
Ta ut citronen och tillsätt olja och stek kycklingen(salta och peppra när den nästan är klar).
Lägg ned couscousen i den kokande buljongen och ställ åt sidan med lock på kastrullen i ca 5 min så att den får svälla. Hacka under tiden persiljan samt den grillade paprikan och blanda ned i couscousen när den svält klart.
Lägg upp och njut.