2 personer
Ingredienser:
Rimmat fläsk 300 g
Olja ca 6 dl
Vetemjöl 2 dl
Bakpulver 1 tsk
Vatten 1,5 dl
Ägg 1 st
Syrligt äpple 1 st
Walnötter 10 st
Fetaost 100 g
Cream fresh 1 dl
Pressad citron 1 msk
Olivolja 1 msk
Salt och peppar
Gör så här:
Skär bort svålen.
Skär fläsket i ca 0,5 cm tjocka skivor.
Riv ned eller smula ned fetaosten i cream freshen och tillsätt lite pressad citron och lite salt efter egen smak.
Blanda mjöl, bakpulver och vatten till en slät smet. Tillsätt även lite salt ca 1 tsk.
Separera äggvitan från gulan och hård vispa äggvitan. Vänd ner de hårtvispade äggvitorna.
Skär äpplet lite tjockare bitar än tändstickor.
Grovhacka walnötterna och blanda med äpplet. Samt häll på 1 msk god olivolja.
Lägg ned fläsket i frityr blandningen sedan när oljan är uppe i 180 grader (testa med en bit vitt bröd) så kan du börja fritera. Jag kör på 8an av 9 på min spis i en mindre kastrull.
Tar ca 4 min att fritera. Lägg på papper och sedan lägg upp