Webbplatsens överlägg

Grillade pilgrimsmusslor direkt på kolbädden

Härliga pilgrimsmusslor som man grillar direkt på glöden serveras med god caviar och vattenmelonrättika som fått dra i grönsaksbuljong 1 dygn samt picklade rädisor.

Det som behövs är för 2 personer:

6 st pilgrimsmusslor

50g vattemelontättika

1st grönskasbuljongtärning

4 dl vatten

1 dl vitvinsvinäger

1 dl vatten

25g god caviar

Gör så här:

Koka upp 4 dl vatten med grönsaksbuljongtärningen och sedan skala och skiva vattenmelonrättikan.

Häll sedan över ven varma lagen över rättikan och låt svalna och ställ sedan i kylen 1 dygn.

Påbörja då även att pickla rädisorna som du skivar och lägger i en bunke och häller på 1dl vitvinsvinäger och 1 dl vatten och låt den stå i kylen 1 dygn den med.

Sedan dag 2 så sätter du på din grill i mitt fall en japanks inomhusgrill med norrländsktkol.

När den är orednligt varm glöden så lägger du på pilgrimsmusslorna.

När dom legat i ca 2-3 min på varje sidan salta och lägg åt sidan.

Lägg upp allt och servera med lite grna örter oc gärna med lite god caviar i mitt fall en god huso gold från qualitycaviar.

Även testat att servera detta med en enkel sås gjord på uppvispad cream fraiche smaksatt med några droppar sesamolja.