Webbplatsens överlägg

Blomkålspuré med tempererad äggula och hummer

Blomkålspuré med tempererad äggula, picklade blomkål samt smörstekt hummerstjärt.

2 personer

Ingredienser:

Blomkål 300 g

Hummerstjärtar 2 st

Ägg 2 st

Grädde 1 dl

Smör 100 g

Vitvinsvinäger 1 dl

Vatten 1 dl

Socker 0,5 msk

Gör så här:

Skiva 150 g blomkålen fint med en mandolin och lägg Sedna i en bunke och låt ligga tillsammans med vitvinsvinägern, vattnet och sockret.

Tempereringen av äggulan gör du med hjälp av en sous vide och temperaturen skall vara 65 grader i 1 timme. Du lägger ned hela eget med skal i vattenbadet när temperaturen i badet är 65 grader och låter dom ligga i 1 timme.

Hacka ned 150 g blomkål och lägg i en kastrull med lite smör. fräs lite sedan på med grädden samt ca 50 g smör. låt Koka ihop i 7-8 min sedan mixa detta och smaka av med salt och peppar.

Stek hummerstjärten med smör i pannan och vill man ha lite mer vuxensmak så passar en liten skvätt päron cognac bra i stekpannan.

Knäck äggen och separera äggvitan från äggulan försiktigt och ta bortall vita från äggulan.

Salta lite på äggulan.

Lägg upp och njut av en god förrätt eller som en bra mindre varmrätt.