Härliga pilgrimsmusslor som man grillar direkt på glöden serveras med god caviar och vattenmelonrättika som fått dra i grönsaksbuljong 1 dygn samt picklade rädisor.
Det som behövs är för 2 personer:
6 st pilgrimsmusslor
50g vattemelontättika
1st grönskasbuljongtärning
4 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
25g god caviar
Gör så här:
Koka upp 4 dl vatten med grönsaksbuljongtärningen och sedan skala och skiva vattenmelonrättikan.
Häll sedan över ven varma lagen över rättikan och låt svalna och ställ sedan i kylen 1 dygn.
Påbörja då även att pickla rädisorna som du skivar och lägger i en bunke och häller på 1dl vitvinsvinäger och 1 dl vatten och låt den stå i kylen 1 dygn den med.
Sedan dag 2 så sätter du på din grill i mitt fall en japanks inomhusgrill med norrländsktkol.
När den är orednligt varm glöden så lägger du på pilgrimsmusslorna.
När dom legat i ca 2-3 min på varje sidan salta och lägg åt sidan.
Lägg upp allt och servera med lite grna örter oc gärna med lite god caviar i mitt fall en god huso gold från qualitycaviar.
Även testat att servera detta med en enkel sås gjord på uppvispad cream fraiche smaksatt med några droppar sesamolja.