Stekt karré med mango samt svartris , gravad röd apelsin samt stekta championer och en persilje och limeolja.
2 personer
Ingredienser:
Olivolja 0,5 dl
Limesaft 1 msk
Persilja ett knippe
Röda apelsin 1 st
Salt 0,2 dl
Socker 0,5 dl
Karré 200 g
Svartris 1 dl
Championer 6 st
Mangoskivor i sirap 0,5 burk
Gör så här:
Blanda socker och salt i en bunke.
Filéa apelsinen och lägg ned skivorna och låt stå i kylen i ca 1-2 Tim.
Blanda olivolja, persilja och limesaften i en blender och mixa (eller i en bunke och mixa med mixerstav)
Koka riset med dubbla mängden vatten. Kokas på svag värme i 40-45 min under lock. Späd med mera vatten om det behövs. Salta först i slutet av koktiden efter egen smak. Själv tog jag 1 nypa.
Mixa mango skivorna utan sirapen i en bunke.
Skär championerna i kvarts delar.
Skär karrén i fin skiva samt grilla i grillpanna.
Salta och peppra köttet och sedan när den nästan är klar så pensla på mango purén och vänd i pannan ca 20 sekunder på varje sida.
Stek championerna med lite olja samtidigt som köttet ligger i grillpanna och sedan salta championerna.
Lägg upp och njut !