Webbplatsens överlägg

Smörstekt hummerklo med friterade hummerbollar, citron och chili skum , smörstekt pumpa. Toppad med sikrom och dill.

4 personer

2 st hummrar
100 g skalad tärnad butternut pumpa
80 g sikrom
2 dl grädde
1/2 chili
1 citron
100 g riven lagrad cheddar ost
2 st ägg
2 charlottenlökar
Panko
Salt
Smör
Dela hummern och skala klorna och lägg åt sidan. Hacka skärten och lägg i en bunke med den rivna osten. Hacka butternut pumpan.
Hacka chili och löken. Stek den i en kastrull sen tillsätt grädden. Riv ned skalet från citronen samt pressa ned en halv citron.
Smaka av med lite salt. Mixa denna så att man får ett skumm.
Rulla bollar av hummer och osten.
Rulla i lite panko sen ned i det vispade ägget. Sedan ner i panko igen. Fritteras på 180 grader.
Stek pumpan samt hummerklon.
Lägg upp och njut