Rödbets och ingefärspuré med stekta pilgrimsmusslor och kumminskumm
2 pers
Ingredienser
Pilgrimsmusslor 4 st
Färska rödbetor 2 st
Ingefära en bit som en tumme
Cream fresh 55 g
Fiskbuljong 110 ml
Lechtin 3g
Mald kummin 3-4 g
Salt
Peppar
Gör så här
Skala och skär ned rödbetorna i mindre bitar och lägg i kastrull med vatten och salt.
Koka tills det blir al dente.
Skala och riv sedan ingefäran.
Under tiden värm upp buljongen och cream frechen. Tillsätt kummin och lite salt och peppar. Tillsätt sedan lectinet och mixa med mixerstav så att det blir ett skum.
Stek pilgrimsmusslorna och salta och peppra.
Lägg rödbetorna i mixern med ingefäran samt salta.
Spara lite av kokvattnet.
Mixa och tillsätt lite av kokvattnet tills det för en bra konsistens.
Lägg upp allt och garnera gärna med lite Micro greens