Webbplatsens överlägg

En redig sommar burgare

Här nedan har du en riktigt bra burgare med recept som jag gjort i samband med att @Vinsmart.se kommer släppa en härlig tävling där jag är med och utser Sveriges bästa hemmaburgare! 

Premiäravsnittet kommer sändas på Vinsmart TV den 8/6 så kolla in det avsnittet och var med och tävla om 10 000 kr!

Till denna burgare nedan så vill man ju gärna ha någon god dryck till och då valde jag denna The Wanted Zin Zinfandel.

Ett generöst, mjukt och fruktigt vin med mörk bärfrukt med en touch av ekfat – en perfekt stil till en burgare med goda tillbehör. The Wanted Zin Zinfandel, art.nr 74659 

Recept:

4 st hamburgare 

Bröd 4 st 

Dubbel kött 100 g st totalt 800 g färs

16 st skivor  cheddarost

Silverlök 1 st

2 dl ketchup 

4 msk srirachasås 

2 dl majonnäs

80 g bladspenat

50 g sommarlök 

1 st vitlöksklyfta

40 g rostad lök 

Salt 

Peppar 

Gul senap.

Gör så här:

Forma färsen till 8 st runda bollar 100 g st.

Blanda sedan ketchup med srirashasåsen och ställ åt sidan.

Lägg bladspenat, hackade sommarlöken och den skalade och hackade vitlöken tillsammans med majonnäsen i en blender och tillsätt en nypa salt.

Mixa tills den är slät.

Skala och skiva silverlöken och lägg den i kallt vatten.

Börja med att rosta bröden i en torr panna eller på ett stekbord tills den fått fin färg. OBS går väldigt snabbt.

Lägg dom sedan åt sidan och lägg dom med den rostade delen nedåt på ett galler.

Smasha sedan burgerbollarna. På med lite salt och peppar och senap innan du vänder dessa. När du vänt så lägger du på 2 st ostskivor per hamburgare och låter dom smälta lite. Använd gärna en smältkupol eller en kastrull över hamburgaren för att lättare smälta osten.

Börja sedan montera hamburgaren med srirashaketchupen i botten brödet, sedan lägg på silverlöken som du torkat av lite lätt.

På med köttet och sen lägg på rostade löken.

Avsluta sedan dressa topplocket med vårlöksmajonnäsen och lägg på burgaren.