Webbplatsens överlägg

Pulled pork med bacon och majs röra

4 personer

Ingredienser

Karré 1 KG

Louisiana cajun  rub poppamies

Rödlökar 2 st

Vitvinsvinäger 1 dl

Vatten 1 dl

Krossade tomater Mutti 1 burk

Vitlöksklyftor 3 st

Kalvfond 3 msk

Bacon 1 paket

Färskpotatis 800 g

Olja

Salt

Kokta majskolvar 2 st

Cream fraiche 2 dl

Majonnäs 1 dl

Poppamies cherry cola bbq sås 2,5 dl

Gör så här

Värm grillen till 100 grader.

Krydda karrén med kryddblandningen från poppamies och lägg på grillen.

Kör i 8 timmar på 100 grader.

Skal och skiva rödlöken och lägg i bunke med 1 dl vittvinsvinäger och 1 dl vatten.

Klyfta upp potatisen och lägg i en form, salta och ta lite olja och ringla över.

Kör i ungen 40-45 min på 220 grader.

Skär av majskornen och lägg i en bunke tillsammans med cream fraiche och majonnäsen.

Grilla bacon sen låt svalna och hacka ned i röran.

Smaksätt med lite extra salt.

Skala och finhacka vitlöken, fräs i en kastrull och tillsätt sedan krossade tomaterna och kalvfonden. Låt småputtra i ca 15 minuter.

Till sist när köttet är klart, riv isär med två gafflar och tillsätt poppamies cherry cola bbq sås.