4 personer
Ingredienser
Karré 1 KG
Louisiana cajun rub poppamies
Rödlökar 2 st
Vitvinsvinäger 1 dl
Vatten 1 dl
Krossade tomater Mutti 1 burk
Vitlöksklyftor 3 st
Kalvfond 3 msk
Bacon 1 paket
Färskpotatis 800 g
Olja
Salt
Kokta majskolvar 2 st
Cream fraiche 2 dl
Majonnäs 1 dl
Poppamies cherry cola bbq sås 2,5 dl
Gör så här
Värm grillen till 100 grader.
Krydda karrén med kryddblandningen från poppamies och lägg på grillen.
Kör i 8 timmar på 100 grader.
Skal och skiva rödlöken och lägg i bunke med 1 dl vittvinsvinäger och 1 dl vatten.
Klyfta upp potatisen och lägg i en form, salta och ta lite olja och ringla över.
Kör i ungen 40-45 min på 220 grader.
Skär av majskornen och lägg i en bunke tillsammans med cream fraiche och majonnäsen.
Grilla bacon sen låt svalna och hacka ned i röran.
Smaksätt med lite extra salt.
Skala och finhacka vitlöken, fräs i en kastrull och tillsätt sedan krossade tomaterna och kalvfonden. Låt småputtra i ca 15 minuter.
Till sist när köttet är klart, riv isär med två gafflar och tillsätt poppamies cherry cola bbq sås.