Webbplatsens överlägg

Porchetta med blomkålsmos och grönärts sås

4 personer

1 KG fläsksida

1 Stort blomkålshuvud

1 Liter mjölk

2 dl Cream fresh

1 st Röd chili

2 st gula lökar

200 g gröna ärtor

1 citron

24 st coctial tomater

1 kruka färsk dragon

1 dl BBQ sås

1 dl äpple juice

Gör så här:

Sätt på ugnen på 150 grader.

Sär upp fläsksidan och fläk ut den, sedan steker du hackad löken och chilin med lite peppar i stekpannan, lägg sedan ut bacon på skärbrädan. och lägg köttet uppepå. Smeta sedan ut lök blandningen på detta och salta rikligt.

Rulla ihop den och bind den med kött snöre och kör in den i ungen.

Dela tomaterna och lägg in i ugnen med lite salt ungefär när köttet kommit upp i 50 grader.

Köttet skall gå upp till 70 grader i innertemperatur.

När den kommit upp i 60 grader pensla den då med någon god bbq sås.

Ta ut vid 70 grader och låt vila.

Dela och lägg blomkålen i en kastrul. med lite salt samt mjölken.

Låt koka tills den blir mjuk.

Häll av mjölken och tillsätt Cream fresh och mixa. smaka av med salt.

Lägg gröna ärtorna med äpple juicen samt några blad av dragonen i mixern och mixa slätt.

Lägg upp och njut och dekorera med lite mera dragon.