Webbplatsens överlägg

Min variant på Pasta vongole med fänkål, spenat och vintertryffel.

2 personer

Ingredienser:

Musslor tex venusmusslor

Pasta 200 g

Cream fresh 2 dl

Vitt vin 0,5 dl

Fänkål 0,5 st

Spenat ett knippe

Vårlök 2 st

Salt

Vintertryffel

Smör

Gör så här:

Sätt på vattnet till pastan och när vattnet kokar koka pastan enligt tiden på förpackningen som du valt.

Skriva fänkålen men spara den fina gröna delen som ser ut som dill.

Skär vårlöken och spenaten.

Smält smöret i en ny kastrull och fräs sedan musslorna och tillsätt vinet.

Tillsätt fänkålen och låt koka i 1 min.

Sedan tillsätter du cream freshen.

Lägg i vårlöken och spenaten och ta av från plattan.

Lägg upp i skål tillsammans med pastan och riv över vintertryffel.

Dekorera med fänkåls dillen.