4 personer
Morötter 5 st
Ingefära 1 bit stor som en tumme
Spiskummin 3 tsk
Graham masala 3 tsk
Vitlöksklyftor 2 st
Vårlök 4 st
Kokosmjölk 1 burk
Cream fresh 2 dl
Gurkmeja 1 tsk
Tomatpuré 1 msk
Salt
Peppar
Smör 50 g
Kyckling filé 4 st
Gör så här
Skala och skör morötterna i mindre bitar, hacka vitlöken och skär vårlöken i bitar.
Värm stekpannan och lägg ned smöret och stekt morötterna på medelvärme tills dom är mjuka. Lägg då ned vitlöken samt vårlöken och låt som stekas. Lägg även i spiskummin och graham masala och låt stekas med.
Mixa sedan detta med blender eller stavmixer tillsammans med kokosmjölken och cream freshen.
Blanda sedan ned riven ingefära och resterande kryddor samt tomatpurén och mixa. Sedan låt små puttra i en kastrull.
Skär kyckling filén i mindre bitar och stek dessa så att dom blir klara. Lägg sedan ned dom i såsen och lätt ligga och puttra med.
Servera med basmatiris och ha även lite rostad kokos till om så önskas.