Webbplatsens överlägg

Kyckling med saffran och apelsinskum

En härlig kycklingrätt med med ett saffran och apelsinskum samt gravade apelsinfilér och ett serranoströ.

2 portioner

Ingredienser:

Apelsiner 3st

Saffran 1 paket

Lecitin 2 g

kycklingfilé 2 st

Serranoskinka 6 st skivor

Salt 1 dl

Socker 1 dl

Rödlök 1 st

Ankfett 1 burk ca 170 g

Gör så här:

Börja med att skära bort skalet på 1 apelsin och filéa den, lägg apelsin filérna i en bunke med lock och lägg i 1 dl salt och en dl socker samt skaka lite och ställ i kylen minst 3 timmar.

Lägg serrano skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ dom i ugnen på 180 grader i ca 5-10 minuter. Titta ordentligt eftersom dom kan vara olika tjocka beroende på fabrikat. Skall vara ljusmörka och lite hårda. Ta sedan ut dom och ställ dom att svalna. När dom sedan svalnat så ta lite papper och torka av överblivet fett. Lägg sedan skivorna i mixen och mixa till ett strö/pulver.

Stek kycklingfilén i stekpanna för att få färg och salta och peppra. lägg sedan i ugnsfast form och ställ i ugnen på 200 grader i ca 25 min. (innertemp 72 grader)

Skiva rödlöken till i strimlor och sedan lägg i ankfettet i en liten kastrull och värm på medelhög värme. lägg sedan ned rödlöken när fettet är klart i färgen och låt löken ligga och puttra i fettet i ca 3-5 min.

När allt är färdigt så lägg upp och servera gärna med lite ris eller nudlar eller en liten side sallad.