HaLstrad pilgrimsmussla med majonnäs smaksatt med romsäck samt äpple och gurksallad.
3 personer
Ingredienser:
Pilgrimsmussla med skal och romsäck 3 st
Syrligt äpple 1 st
Gurka 1 st
Vattenkrasse
Äggulor 2 st
Naturell olja ca 4 dl
Dijonsenap 1,5 msk
Vitvinsvinäger
Tomatpuré 1 msk
Gör så här:
Lägg ned romsäckarna i saltat kokande vatten ca 30 sekunder ta ut och låt svalna.
Lägg 2 st äggulor i en bunke och börja vispa och ta sakta ned oljan. När majonäsen är i lagom konsistens (gör den lite fastare än du vill ha) så blanda ned dijonsenap , tomatpuré samt romsäckarna och vispa runt smaka av med salt.
Skär och blanda gurka och äpplet samt tillsätt en liten skvätt vinäger.
Halstra pilgrimsmusslorna och sedan lägg upp.