Webbplatsens överlägg

Halstrad pilgrimsmussla med majonnäs smaksatt med romsäck samt äpple och gurksallad.

HaLstrad pilgrimsmussla med majonnäs smaksatt med romsäck samt äpple och gurksallad.

3 personer

Ingredienser:

Pilgrimsmussla med skal och romsäck 3 st

Syrligt äpple 1 st

Gurka 1 st

Vattenkrasse 

Äggulor 2 st

Naturell olja ca 4 dl

Dijonsenap 1,5 msk

Vitvinsvinäger 

Tomatpuré 1 msk

Gör så här:

Lägg ned romsäckarna i saltat kokande vatten ca 30 sekunder ta ut och låt svalna.

Lägg 2 st äggulor i en bunke och börja vispa och ta sakta ned oljan. När majonäsen är i lagom konsistens (gör den lite fastare än du vill ha) så blanda ned dijonsenap , tomatpuré samt romsäckarna och vispa runt smaka av med salt.

Skär och blanda gurka och äpplet samt tillsätt en liten skvätt vinäger.

Halstra pilgrimsmusslorna och sedan lägg upp.