Webbplatsens överlägg

Focaccia med black garlic och räkor

En härlig Focaccia med black garlicsmör i sen toppad med räkor och västerbottenmajonnäs

En härlig macka med black garlic smör, västerbottenmajonnäs, mozzarella, rödlök, ärtskott och räkor.

Sammarbete med @swedishculinairefood

Brödet

25 g jäst

4 dl vatten, fingervarmt

0.5 dl olivolja

1 tsk salt

8 dl vetemjöl

0.5 dl olivolja + 0,5 dl till formen

0.5 msk flingsalt

0,5 st black garlic smör paket

Rosmarin 

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, 0,5 dl olivolja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Täck med bakduk och låt jäsa 40 min.

Sätt ugnen på 225°. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 20 x 30 cm. Ringla 0,5 dl olivolja på pappret och häll ut degen. Ringla på ytterligare 0,5 dl olivolja på degen och tryck ut degen i kanterna. Gör små gropar med fingrarna.

Tryck ner black garlic smöret i degen samt lite rosmarin  och grädda brödet mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 20 min.

Västerbottenmajonnäs

1 dl majonnäs

1 dl riven Västerbottensost

Blanda dessa och ställ kallt i kylen innan servering