En härlig macka med black garlic smör, västerbottenmajonnäs, mozzarella, rödlök, ärtskott och räkor.
Sammarbete med @swedishculinairefood
Brödet
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
0.5 dl olivolja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
0.5 dl olivolja + 0,5 dl till formen
0.5 msk flingsalt
0,5 st black garlic smör paket
Rosmarin
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, 0,5 dl olivolja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Täck med bakduk och låt jäsa 40 min.
Sätt ugnen på 225°. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 20 x 30 cm. Ringla 0,5 dl olivolja på pappret och häll ut degen. Ringla på ytterligare 0,5 dl olivolja på degen och tryck ut degen i kanterna. Gör små gropar med fingrarna.
Tryck ner black garlic smöret i degen samt lite rosmarin och grädda brödet mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 20 min.
Västerbottenmajonnäs
1 dl majonnäs
1 dl riven Västerbottensost
Blanda dessa och ställ kallt i kylen innan servering