Dagges tunnbrödsrulle på Bamba på Värmdö
Höstig Tunnbrödsrulle med merguez korvar, Potatismos med brynt smör, dillpicklad gurka, rostad lök, kantarell och västerbottenost röra och en härlig lingonketchup.
Recept 2 st
Tunnbröd 2 st
Merguez korvar 4 st
Potatis 300 g
Grädde 0,5 dl
Brynt smör 1 dl
Dill picklad gurka
Kantareller 50 g
Västerbottenost 50 g
1 dl majonnäs
1 dl cream fraiche
100 g ekologiska lingon
Coca cola 1,5 dl
Rödvinsvinäger 1 msk
Schalottenlök 1 st
Rostad lök 30 g
Smör
Salt
Peppar
Torkad dill
Gör så här:
Lingonketchup:
Lägg lingonen i en kastrull och lägg i en finhackad schalottenlök, rödvinsvinäger och coca colan.
Låt små puttra i ca 1 timme tills du reducerat ned till ca hälften av mängden. Mixa då ketchupen och låt små puttra till önskad konsistens.
Kantarellröran:
Smörstek kantarellerna med lite salt och peppar.
Låt svalna.
Vispa sedan cream fraiche så att den först blir lös sen tjocknar till sig igen.
Blanda då med majonnäs och den hackade svampen och tillsätt riven västerbottenost.
Potatismos:
Koka potatisen och sedan mosa och tillsätt lite varm grädde och brynt smör.
Smaka av med salt och peppar.
Rullen:
Smörstek brödet, stek korven och börja montera med potatismoset med lite torkad dill på, korven, dillpicklade gurkan, rostad lök, kantarellröran och avsluta med den goda lingonketchupen.