Kanderade nötter
1 msk smör
1 dl socker
50 g skållade mandlar
Smält smöret i en stekpanna. Lägg ned nötterna och lägg i sockret och rör runt sedan låter du den stå på svag värme och bubbla tills den blivit karamell. Lägg sedan blandningen på ett bakplåtspapper och låt stelna och svalna.
Maräng
170 g socker
160 g äggvita
Vispa äggvitan fluffig och sedan under vispning tillsätt sockret lite i taget och vispa tills den har fått en glansig yta och är tjock. Lägg sedan på bakplåt med bakplåtspapper och kör i ugnen på 150 grader ca 1 timme.
Champagne Glass
1,5 dl champagne
1 st vaniljstång
2 st ägg
1,5 dl socker
3 dl grädde
2 dl mjölk
Vispa äggen sedan vispa ned sockret samt innanmätet på vaniljstången.
Tillsätt grädde och mjölk och vispa.
Häll sedan ned champangen.
Kör i glassmaskin i 60 min eller ställ i frysen ca 3 timmar. Låt den hellre stå för länge och ta fram lite innan servering så att den är lätthanterlig.