Gjorde lite bao med en chilimajonnäs, räkor och löjrom vilken var en hit. Recept nedan
Bun
- 2 tsk torrjäst
- 2 dl mjölk, fingervarm
- 5 dl vetemjöl
- 3 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 3 krm bakpulver
- 3 krm bikarbonat
- 2 msk neutral matolja
- 2 msk sesamolja, till pensling
- Buns
I en degblandare, blanda jäst och mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och kör på lägsta fart i ca 10 minuter. Degen ska vara smidig och blank. Låt jäsa till dubbel storlek eller i 1-1,5 timme under plastfolie. - Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 jämnstora bitar. Låt jäsa i 30 minuter under ren köksduk.
- Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med sesamolja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne.
- Om du använder ångugn: Lägg bakplåtspapper på en plåt och sprid ut samtliga degbitar på bakplåtspapperet. Om du använder bambukorg: Klipp ut 24 10×10 cm bitar av bakplåtspapper. Lägg en degbit på en bit bakplåtspapper och gör sedan likadant med samtliga degbitar.
- Jäs under duken igen i 45 minuter och ånga sedan i 10 minuter antingen ångugn eller bambukorg.