Webbplatsens överlägg

Bao med räkor och löjrom

Gjorde lite bao med en chilimajonnäs, räkor och löjrom vilken var en hit. Recept nedan

Bun

  • 2 tsk torrjäst
  • 2 dl mjölk, fingervarm
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm bakpulver
  • 3 krm bikarbonat
  • 2 msk neutral matolja
  • 2 msk sesamolja, till pensling
  1. Buns
    I en degblandare, blanda jäst och mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och kör på lägsta fart i ca 10 minuter. Degen ska vara smidig och blank. Låt jäsa till dubbel storlek eller i 1-1,5 timme under plastfolie.
  2. Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 jämnstora bitar. Låt jäsa i 30 minuter under ren köksduk.
  3. Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med sesamolja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne.
  4. Om du använder ångugn: Lägg bakplåtspapper på en plåt och sprid ut samtliga degbitar på bakplåtspapperet. Om du använder bambukorg: Klipp ut 24 10×10 cm bitar av bakplåtspapper. Lägg en degbit på en bit bakplåtspapper och gör sedan likadant med samtliga degbitar.
  5. Jäs under duken igen i 45 minuter och ånga sedan i 10 minuter antingen ångugn eller bambukorg.