Kycklingballotine med serrano och chorizo , grönärtspure, sommarlök, syrligt äpple och kycklingsky med timjan.
2 personer
Ingredienser:
Serranoskinka 10 st skivor
Kycklingfilé 2 st
Chorizo korv 10 skivor(tunna)
Timjan 1 kruka
Kycklingfond 2 dl
Champangevinäger 1 tsk
Gröna ärtor 200 g
Smör 100 g
Sellerifrön 1 tsk
Granny Smith äpple 1 st
Sommarkök 2 st
Salt peppar
Olja.
Ärtskott 50 g
Gör så här:
Lägg ut två st plast folie som klarar värme (ninjaplast tex som klarar 120 grader)
Lägg 5 skivor om lott på varje plastfolie ark.
Skär kycklingfiléerna på sidan så att dom blir uppvikta. Skiva chorizo korven som är skivor i längre tändsticks bitar.
Lägg dom i mitten av kycklingfilén och rulla ihop kycklingen så att chorizon är i mitten. Salta lött sen lägg på serrano skivorna som ligger utlagt. Rulla ihop så att serranoskinka omsluter kycklingen och rullaihop plastfolien runtom så att det blir som ett skin runt kycklingen. Vaccumpacka sedan detta i en varsin vaccumplastpåse. Lägg i vattenbadet och använd en sous vide och kör detta i 65 grader i 1 timme.
Koka upp kycklingbuljongen som du antingen köpt eller gjort själv och tillsätt timjanen och champangevinägern.Koka ca 10 min på mellanvärme sedan sila av den smaksatta fonden och reducera ned ytterligare till hälften av mängden. Värm ärtorna med smöret och sellerifröna och sedan mixa när smöret smält smaka av med salt och peppar.
Skär äpplet i fina bitar.
Ta upp kycklingen och försiktigt ta ut den ur påsen.
Stek kycklingen sen på hög värme i panna i ca 30 sekunder på varje sida samt sommarlöken.
Garnera gärna med ärtskott
Lägg upp 🙂