Fläskfilé med glasnudlar, grönsaker och en soja och lime dressing.
2 personer
Fläskfilé 400 g
Glasnudlar 1 paket
Spetspaprika 1 st
Savojkål 1 st
Sockerärtor 15 st
Vitlök 1 st
Lime 1 st
Salladslök 1 st
Japansk soja 1 dl
Sesam olja 2 msk
Gör så här:
Sätt på ugnen på 220 grader.
Putsa fläskfilén och stek den sedan i pannan med lite olja så att den fått fin färg på alla sidor, krydda då köttet när den fått fin färg med valfria kryddor(jag kör salt, peppar och en liten gnutta kanel) Lägg den sedan i en ugnsfast form med lite olja i och ställ i ugnen i 25-30 min ca.
Hacka och förbered grönsakerna.
Riv skalet på en lime samt en vitlök ned i en skål samt pressa ned saften från limen. Blanda med 1 dl japansk soja och 2 matskedar sesam olja och rör runt och ställ åt sidan.
Sätt på en kastrull med vatten och salta i.
Ta ut köttet ut ugnen och låt vila.
Koka nudlarna när köttet får vila.
Blanda då i den hackade salladslök och även savojkålen precis innan nudlarna är klara.
Häll av vattnet.
Skär upp köttet i lagom bitar och börja lägg upp.