Mitt bidrag till Lidls tävling denna vecka.
Ingredienser 1 person
Falukorv 100 g
Ägg 1 st
Rapsolja
Sötpotatis 100 g
Gullök 1 st
Dijonsenap 1 msk
Matlagningsgrädde 2 msk
Smör 1 msk
Parmesan 40 g
Salt
Peppar
Brysselkål 50 g
Persilja
Gör så här:
Dela falukorvs biten i 100 g storlek ca 5-6 cm bit.
Skala och dela sötpotatisen och skär den i önskad längd och tjocklek.
Skala och strimla gullöken.
Riv parmesanen.
Sätt på ugnen på 70 grader.
Separera äggulan från vitan och lägg försiktigt ned den i formen fyll försiktigt på med olja och ställ in i ugnen. Skall vara i ugnen i 65 min.
Börja sedan med att lägga ned smöret i en varm kastrull och stek löken värme 7 av 9.
Häll sedan på grädden när löken mjuknat och börjar bli glasig.
tillsätt senapen. Smaka av med salt och peppar. Samt tillsätt hackad persilja.
Stek sötpotatisen i en stekpanna på värme 6 av 9 tills den känns klar (använd potatis sticka) , stek samtidigt falukorvs biten och Koka brysselkålen i lite saltat vatten ca 5-7 min. När potatisen känns klar strö över parmesanen och stek tills den fått fin färg.
Lägg upp på tallrik och njut!