En buljong på sparris, dill och spenat serveras med vitvinskokta hjärtmusslor och regnbågsrom.
2 personer
Ingredienser:
Hjärtmusslor 12 st
Vitlöksklyfta 1 st
Gullök 1 st
Vitt torrt vin 1 dl
Dill 1 knippe
Sparris stjälkarna från 1 paket sparris. (så kan ni använda dom fina delarna till någon annan rätt)
Babyspenat 1 näve
Regnbågsrom 0,5 dl
vegetarisk buljongtärning 1 st
Gör så här:
Skala och hacka gulalöken samt vitlöken.
Hacka sparrisen och lägg i kokande vatten med en vegetarisk buljongtärning och koka i ca 6 min.
Lägg sedan ned den kokta sparrisen i blendern tillsammans med ett knippe dill (spara lite till garneringen) sen en näve med babyspenat.
Mixa detta och tillsätt lite av buljongen sparrisen kokat med.
Stek löken i en kastrull med lite smör eller olja tillsätt musslorna när löken mjuknat och tillsätt sedan det vidtas vinet. stäng av plattan och sätt på lock och låt stå i 3 min.
Sila den mixade buljongen genom en fintrådig sil eller genom silduk för att få en fin buljong.
Lägg upp sen silade buljongen och plocka sedan upp musslorna och lägg där i och dekorera med romen och lite dill.