Grilla fisk och skaldjur det är fint det och här kommer en variant jag gjort.
Ingredienser för 4 personer:
Fisk och hummer:
Torskrygg 800 g
Hummer 2st
Vitlökssmöret:
Smör 100 g
Poppamies vitlökssås 2 msk
Salt 1 nypa.
Syrade rädisor:
Rädisor 16 st
Vitvinsvinäger 3 msk
Vatten 4 msk.
Bluecheese sås:
Dipp pulver poppamies bluecheese 1st påse
Gräddfil 3 dl
Gör så här:
Rädisor:
- Tvätta och dela rädisorna
- Blanda vitvinsvinäger med vattnet och lägg ned rädisorna.
Bluecheese såsen:
- Blanda dipppåsens innehåll med gräddfilen och låt stå i kylen
Vitlökssmöret:
- Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
- Blanda smöret med vitlökssåsen och en nypa salt och arbeta in det i smöret.
Fisken och hummern:
- Lägg cederträ plankorna i vattenbad minst 1 timme
- Börja med att skära fisken i lagom bitar.
- Lägg dom sedan i bunken där du blandat vatten och saltet (0,5 dl vatten och 1,5 msk salt) Låt sedan stå i 1 timme.
- Dela hummern och sa av klorna, skala dessa och lägg undan till servering.
- Spara sedan stjärten med skalet på och lägg en stor klick smör uppepå.
- Värm grillen till 200 grader och lägg sedan på fisken på plankan och ställ p grillen med stängt lock. Tar ca 20 minuter för den att bli klar.
- När det är ca 5 minuter kvar på fisken så lägger du Hummern på grillen med skalet nedåt. Sista minuten så vänder du på hummern med köttet nedåt för att få lite färg.
Extra:
- Servera gärna med lite kokt färskpotatis och lite färska örter.