Här kommer ett gott recept på ribs med en härlig fänkål och äpplesallad
Ingredienser för 4 personer:
Ribs:
Ribs Iberico 1,2 kg
Poppamies Sinappi Väkevä 2 dl ca
Poppamies RUB Slow Food 100 g
Fänkål och äpple sallad:
Stort fänkålshuvud 150 g ca
Granny smith äpplen 2 st
Vitvinsvinäger 1 msk
Vatten 1 msk
Salt en nypa.
Ribs:
- Börja med att pensla dom med senap och sedan strö över ruben.
För bästa smakresultat förvaras dom över natten i kylen. - Dessa grillas i 50-60 minuter på ca 150 grader.
Dom skall uppnå en innertemperatur på 70 grader.
Stick med termometer för att se att innertemperaturen uppnåtts.
Ta av och låt vila 5-10 minuter.
Fänkål och äpple sallad:
- Ta bort ”Fänkålsdillen” från fänkålen och hacka den lätt och lägg in en bunke.
- Ta övriga fänkålen, skölj av sedan hyvla den.
- Tillsätt i bunken med fånkålsdillen.
- Kärna ut äpplet och sedan hyvla den tunt och lägg i bunken.
- Tillsätt lite vitvinsvinäger, vatten och salt sen låt stå till servering.
Servera med BBQ såsen Amazing Korean och gärna med tex lite klyftpotatis i ugn.