Webbplatsens överlägg

Tapas på grillen

Idag en rolig variant med tapas på grillen

Ingredienser för 4 personer:

Kycklingspett:
Kycklinglårfilé 200g
Poppamies street food krydda tandoori 2 msk

Chorizo korv:
Valfri god chorizo korv eller liknande 4 st

Scampi med vitlök och chili:
Scampi 12 st
Vitlöksklyftor 3 st
Röd chili 1 st

Salt och peppar en nypa

Baconlindad chevre:
Chevre 100 g
Bacon 1 paket
Poppamies rosted garlic bbq sås 0,75 dl
.

Små paprikor fyllda med mozzarella:
Små paprikor 8 st
Mozzarella 1 st
Bacon och Cheese kryddan 1 msk

Pilgrimsmusslor och pinjenötter:
Pilgrimsmusslor 8 st
Pinjenötter 30 g
Salt en nypa

Aioli:
Äggulor 2 st
Rapsolja 3 dl
Liquid garlic sås 2 msk
Salt en nypa.

Gör så här:

Kycklingen:

  1. Börja med att krydda kycklingen i tandoori kryddan.
  2. Trä sedan dessa på kycklingspett om det ej finns så grilla utan.
  3. Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering

Chorizo korven:

  1. Skär snitt i ytan på korven så att det inte spricker vid grillningen se bilderna.
  2. Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering

Scampi med vitlök och chili:

  1. Hacka vitlöken och chilin och lägg i en bunke tillsammans med pilgrimsmusslorna och låt ligga fram tills det är dags att grilla.
  2. Salta först vid själva grillningen.
  3. Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering

.

Getost baconlindad med bbqsås:

  1. Linda varje baconskiva var för sig runt getosten som på bilden.
  2. Pensla med bbq såsen när du grillar och låt baconen få lite färg och yta innan du börjar pensla
  3. Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering

Pilgrimsmusslor med pinjenötter:

  1. Pilgrimsmusslorna grillas kort ca 1-2 min på varje sida
  2. Salta först vid själva grillningen.
  3. Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering
  4. Strö över lite rostade pinjenötter

Ostfyllda paprikor:

  1. Skär av ändan på paprikorna och ta ut kärnhuset.
  2. Skär mozzarellan i mindre bitar och blanda med kryddan.
  3. Fyll sedan paprikorna med mozzarellan.
  4. Grilla tillsammans med dom andra tillbehören innan servering

Aioli:

  1. Börja med att separera äggulorna från äggvitan och lägg äggulorna i en bunke.
  2. Börja sedan vispa och tillsätt oljan lite i taget och viktigt att vispa hela tiden och att tillsätta oljan droppvis i början.
  3. När majonäsen fått den konsistensen man önskar tillsätt salt och liquid garlic såsen. Vill man kan man även tillsätta lite pressad citron.