Webbplatsens överlägg

Oxkind med potatispuré smaksatt med tryffel

2 personer

Ingredienser:

Oxkind 600 g

Mandelpotatis 400 g

Smör 100 g

Grädde 1 dl

Tryffelolja

Äppelcidervinäger 1 dl

Brysselkål 100 g

Rödlök 1 st

Persilja

Rödvin 6 dl + 1 dl till såsen

Kalvfond 2 dl

Vitlök 5 st klyftor

Lagerblad 4 st

Fänkål 1 st

Vatten 5 dl

Öl 1 st 50 cl

Salt och vitpeppar

Gör så här:

Koka upp rödvinet med kalfonden samt vitlök , fänkål samt lagerblad. Låt kallna och lägg sedan ned oxkinden i den och ställ i kylskåpet i 2 dagar.

Stek sedan oxkinden så att den får fin färg. Lägg sedan i en kastrull och tillsätt en öl , vatten och den marinaden som köttet legat i.

Koka sedan i 5 timmar på lagom värme (jag körde på 5.an av 9)

Skiva löken samt skär av bladen på brysselkålen och lägg tillsammans med äpplecidervinägern (Jag gjorde min egen i somras riktigt enkelt och väldigt mycket mer smak än den man köper i affären) ställ sedan i kylen i någon timme.

Skala och koka mandelpotatisen sedan pressa den och blanda ned smöret som är rumstempererat så att det smälter med potatisen.

Lägg sedan ned grädden som du värmt upp i kastrull eller stekpannan.

Smaksätt med lite salt och vitpeppar samt lite tryffelolja.

Lite extra rödvin och värm i en kastrull och tillsätt lite av fonden som köttet kokar i och sedan red av detta. Så har du en härlig sås.

Lägg och och garnera gärna med lite persilja.