Webbplatsens överlägg

Iberico ribs med fänkål och äpplesallad samt bbq sås

Här kommer ett gott recept på ribs med en härlig fänkål och äpplesallad

Ingredienser för 4 personer:

Ribs:
Ribs Iberico 1,2 kg
Poppamies Sinappi Väkevä  2 dl ca
Poppamies RUB Slow Food 100 g

Fänkål och äpple sallad:
Stort fänkålshuvud 150 g ca
Granny smith äpplen 2 st
Vitvinsvinäger 1 msk
Vatten 1 msk
Salt en nypa.

Ribs:

  1. Börja med att pensla dom med senap och sedan strö över ruben.
    För bästa smakresultat förvaras dom över natten i kylen.
  2. Dessa grillas i 50-60 minuter på ca 150 grader.
    Dom skall uppnå en innertemperatur på 70 grader.
    Stick med termometer för att se att innertemperaturen uppnåtts.
    Ta av och låt vila 5-10 minuter.

Fänkål och äpple sallad:

  1. Ta bort ”Fänkålsdillen” från fänkålen och hacka den lätt och lägg in en bunke.
  2. Ta övriga fänkålen, skölj av sedan hyvla den.
  3. Tillsätt i bunken med fånkålsdillen.
  4. Kärna ut äpplet och sedan hyvla den tunt och lägg i bunken.
  5. Tillsätt lite vitvinsvinäger, vatten och salt sen låt stå till servering.

Servera med BBQ såsen Amazing Korean och gärna med tex lite klyftpotatis i ugn.